Her er den nye samfunnskontakten til Mjøndalen IF. Sigrunn Mehl (26) hjelper familier som ikke har råd til utstyr eller kontingenter. Alle skal med!
Tekst og foto: Tore Shetelig,
–Den viktigste delen av jobben min er å gjøre det enklere for barn, unge og foresatte å kunne delta i idrett i MIF-regi. Gjennom samfunnskontakt-rollen og Mjøndalen IFs solidaritetsfond ønsker klubben å tilrettelegge for at våre idrettstilbud er åpne og tilgjengelige for alle. Samtlige barn og unge i Mjøndalen skal ha like muligheter for deltakelse i idrettsaktivitet, sier Sigrunn til BY Drammen.
–Om folk står i en situasjon der betaling av medlemskap, aktivitetsavgift, egenandel til cuper eller innkjøp av nødvendig idrettsutstyr er utfordrende, kan de søke støtte fra solidaritetsfondet – til å dekke hele eller deler av beløpet. All behandling av søknader er belagt med taushetsplikt.
Et tilbud til alle
–Målet er at MIF skal ha et tilbud til alle, og at vi sammen skal skape et bedre og mer inkluderende samfunn i Mjøndalen, sier Sigrunn Mehl.
Hun leder solidaritetsfondet – i samarbeid med styret i Mjøndalen IF.
Sigrunn er også ute i skolene og SFO som tilhører gamle Nedre Eiker – for å drive kroppsøving. Hun opererer i området på sørsiden av Drammenselva. Det vi si at hun dukker opp på barneskolene i Åsen, på Steinberg og i Mjøndalen. Sigrunn har også gymtimer med elevene på Veiavangen ungdomsskole. To arbeidsdager i uka er satt av til dette.

Hun kommer fra Førde på Vestlandet, og bærer dialekten sin med stolthet.
Trodde hun var svensk
–På den første skolen jeg besøke, trodde elevene at jeg var svensk – ut fra måten jeg pratet på. Andre trodde jeg var nordlending, ler Sigrunn.
Hun snakker en klar og fin dialekt, som hun har tenkt å holde på. Førde-målet er lett å skjønne, slik Sigrunn fremfører det. Så barna venner seg nok fort til det, og får på denne måten lære at Norge er et ekstra vidstrakt land, med mange forskjellige dialekter.
I tillegg til å stå for aktivitetstilbudet på skolene, skal Sigrunn utdanne aktivitetsledere på Veiavangen ungdomsskole.
Ungdommer får betalt jobb
–Det foregår sånn at de elevene som har fysisk aktivitet som valgfag, kan ta et aktivitetslederkurs. Når de har bestått kurset, får åttende- og niendeklassingene som er med, jobb på Idrettens Fritidsordning (IFO) i Mjøndalshallen. En gruppe elever er allerede i sving der som instruktører. Det er en betalt jobb.
–Fortell litt om deg selv?
-Jeg har aldri vært spesielt interessert i fotball. Den idretten tar jo de fleste andre her på MIF-kontoret seg av, smiler Sigrunn.
–Spilte riktignok litt fotball, men for meg var det dans og hest som var tingen – fram til jeg var 13 år. Da tok interessen for trening og friluftsliv over, sier kvinnen som har master i idrettsmedisin, fysisk aktivitet og helse.
Glad i mat fra Asia
-Hva er favorittretten din?
–Pad thai. Det er en av Thailands mest kjente retter – en nudelrett med kylling, tofu (bønneost) og peanøtter. Jeg er i det hele tatt glad i mat fra Asia. Ellers liker jeg godt å bake – både boller og kaker.

–Hva strømmer du helst på TV?
–Greys Anatomy og The Last of Us.
Måtte ha bil
Sigrunn bor på Slemdal i Oslo. Hun har jobbet tre uker i Mjøndalen, og prøvde den første tiden å reise kollektivt.
–Tanken med å reise miljøvennlig var god, men det tok altfor lang tid og var for usikkert – med hensyn til om togene var i rute eller ikke. Derfor kjøpte jeg meg bil. Så nå bruker jeg tre kvarter til jobb, kontra halvannen time med kollektivt. Jeg har mange avtaler på jobben, og da kan jeg ikke komme for sent. Derfor ble det bilkjøp, foreller Sigrunn.
60 pluss også
Hennes jobb omfatter også mennesker på 60 pluss.
–Vi retter oss også inn mot folk som ikke er medlemmer av idrettsforeningen. Skal vi ha aktive lokalsamfunn, må også denne gruppen med. Da jeg jobbet i Oslo, hadde jeg ansvaret for en 60 pluss-gruppe i bydelen Nordre Aker. Der var rundt 25 mennesker med på trim og styrketrening –to ganger i uka, sier 26-åringen som har erfaring i å jobbe med alle aldersgrupper.
Hun skal også jobbe med MIFs populære sommercamper for barn. Tilbudet er i det siste utvidet også til høstferien og vinterferien. Det er gratis og omfatter mange forskjellige idrettsaktiviteter.
FAKTA:
Solidaritetsfondet
Gjennom Mjøndalen IFs Solidaritetsfond kan barn, ungdom og deres foresatte søke om:
1. Støtte til medlems- og aktivitetsavgift (hel/ delfinansiering)
2. Cupdeltagelse (hel/delfinansiering)
3. Treningsutstyr (hel/delfinansiering)
Solidaritetsfondet er ment til å sikre idretts- og aktivitetsglede for alle, med lik mulighet for deltagelse hvor økonomi ikke skal være et hinder for å delta.
Folk kan også ta kontakt med vår samfunnskontakt for støtte og hjelp til å finne gode løsninger i en utfordrende hverdag.