Eller rettere sagt: Vinduet. Odd Arild Ringen har tatt med seg sjokoladeproduksjonen sin til den andre enden av Tollbugata, og fra i dag selger han sjokolade ut av vinduet.
Tekst: Bente Wemundstad
-Ingen faste åpningstider, men vi er her stort sett – så det er bare til å banke på vinduet om du vil handle sjokolade eller kaker, sier gründeren av Criollo.
Flyttet fra sentrum
Sjokoladebaren hadde sine lokaler i starten på Tollbugata frem til slutten av 2024. Deretter har kundene vært henvist til å bestille fra nettbutikk, eller kjøpe sjokoladeplater hos enkelte helsekostbutikker. Odd Arild er også med i Reko-ringen, som er utsalg fra produsenter en liten halvtime hver 14. dag på Tangenkaia. Der må kundene legge inn bestillingen sin på Reko-ringens Facebook-side på forhånd.
-Jeg har deltatt på markedet i Tollbugata etter at vi stengte sjokoladebaren, og der har jeg møtt de gamle kundene mine, forteller Odd Arild Ringen. -Det har omtrent vært tåredryppende møter, og kundene sier de savner det å kunne stikke innom og kjøpe seg noen godbiter.
Ingen kunder innom i dag
Og i dag åpnet han vinduet i de nye lokalene i Tollbugata 101 for første gang.
-Nei, det har ikke vært en enste kunde innom i dag, smiler han. -Men jeg har heller ikke markedsført det – bortsett fra et facebookinnlegg i formiddag.
Han har mye av utvalget fra sjokoladebaren: Sjokoladeplater i 14 varianter, konfekter, raw kaker, is og økologisk kaffe. Alt dette får man nå kjøpt gjennom et vindu i industribygg i enden Tollbugata.
Spaserturen er lengre, men godbitene er de samme.