20-års jubileum for Haandbryggeriet

Fra oppstart i 2005 brygger Haandbryggeriet nå 600.000 liter øl i året. Norges eldste, uavhengige mikrobryggeri holder til på Tangenkaia, og her skal det dukes til jubileumsfest i mai.

På Tangenkaia ved utløpet av Drammenselven på Strømsø-siden holder Haandbryggeriet AS til. Her har de vært siden 2019 da bryggeriet flyttet fra de gamle lokalene, som tidligere huset Nasjonal Industri på Brakerøya, for å gi plass til det nye sykehuset.

Siden oppstarten i nå nedlagte Maudals strømpefabrikks lokaler i 2005, har Haandbryggeriet gradvis vokst seg større og større under mottoet «INNOVATION AND TRADITION HAAND IN HAAND».

Med et moderne bryggverk og dedikerte ansatte vil det i 2025 brygges i overkant av 600.000 liter øl som distribueres til matvarebutikker, Vinmonopolet, barer og restauranter. En del av produksjonen sendes også utenlands som enda et bevis på at de lager øl i verdensklasse.

Pubdrift og ølutsalg

I tillegg til et stort distribusjonsnettverk for videresalg, har Haandbryggeriet sin egen pub, Skur 4, og et ølutsalg på Tangenkaia. Snakk om kortreiste varer!

På Skur 4 kan gjestene velge mellom cirka 50 ulike øltyper, alt fra Pils, til IPA – India Pale Ale, og til kraftige Stouter på hele 16 %, samt et godt utvalg surøl. Det er for øvrig surøl-bryggingen som virkelig har vært med på å sette Haandbryggeriet på verdenskartet. Med ca. 115 innendørs sitteplasser, og 100 sitteplasser utendørs på terrassen med idyllisk utsikt til Drammenselva, og jevnlige konserter og arrangementer har Skur 4 markert seg som et populært utested i Drammensdistriktet. Skur 4 opplever også stor interesse for bryggeriomvisninger og ølsmakinger hvor kunnskapsrike og engasjerte ansatte øser av sin kunnskap om ølbrygging og øl’ets smaker og mangfold.

I ølutsalget selges det øl på opptil 4,5% alkoholstyrke, samt øl på 20- og 30 liters fat og tilbud om gratis lån av tapputstyr. Haandbryggeriet har også startet med å selge ferdig brygget vørter, såkalte Fresh Wort Kit, tappet og solgt i store, kraftige poser som hjemmebryggere kan ta med hjem sammen med gjær og eventuelt ekstra humle, og selv sette til gjæring. I løpet av to-tre uker kan de derfor servere øl som er identisk med bryggeriets ferdige øl.

Feirer 20-års jubileum i mai

Haandbryggeriets 20-års jubileum vil feires ved blant annet den legendariske ølfestivalen Haandfest som går av stabelen 9. og 10. mai på Tangenkaia. Til denne festivalen som er åpen for publikum, har de invitert 19 Norske og utenlandske bryggerier som sammen med Haandbryggeriet vil by på et bredt utvalg kvalitetsøl. Billettene er alt lagt ut og kan kjøpes via hoopla.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *