_DSC6369
PÅ MIDDAG MED NABOEN: – Dette er et fantastisk bra tilbud for nærmiljøet på Øren, sier Marte Sæthre Grahl (i midten). Her på middag på Ballklubbhuset, sammen med datteren Ava Otilie (7) og naboen Torill Karlsen.

100 mennesker spiser på “Restaurant DBK”

Klubbhuset til Drammens Ballklubb fungerer hver tirsdag som den reneste restaurant, med de deiligste middagsretter. Folk fra nærmiljøet setter veldig stor pris på dette tilbudet.

Tekst og foto: Tore Shetelig

For 60 kroner kan du få kjøpt både middag og dessert. Sist tirsdag sto lasagne og gulrotkake til dessert på menyen.

Klubbhuset til Ballklubben er på denne måten bydelshus for Øren-området. Du trenger ikke å være medlem av klubben for å sette deg til bords.

–Her er alle velkommen, sier Jorunn Tveten. Hun er styreleder i Drammen Ballklubb.

DISKER OPP: Kokken Patience Berko fikser de deiligste retter på kjøkkenet på Ballklubbhuset. –Det er kjempegøy at så mange kommer for å spise maten jeg lager, sier hun.

–Hit kommer alle fra nærmiljøet. Enten det er folk som bor alene og trives med noen å spise sammen med – til barnefamilier, med en hektisk hverdag, sier styrelederen.

–Knytter folk tettere sammen

–Vi tilhører den sistnevnte gruppen. Det er deilig å vite at vi en gang i uken kan roe ned fra stresset med å lage middag hjemme før vi skal rekke å komme på trening med barna. Derfor benytter vi oss av dette flotte tilbudet, og kommer hit for å spise klokken 16. Klubbhuset er også blitt et treffsted for oss. Middagstilbudet knytter folk på Øren tettere sammen. Sist gang tok vi med oss naboen på middag her, forteller Marte Sæthre Grahl til BY Drammen.

Torill Karlsen er naboen.

–Maten er veldig god. Det er første gang jeg er her. Dette ga virkelig mersmak, sier hun.

ØNSKER VELKOMMEN: Daglig leder i Drammens Ballklubb, Ola Ekeberg Apenes, ønsker velkommen til middag – i et fullsatt klubbhus på Øren.

Marte Sæthre Grahl legger til at middagstilbudet er kjempebra for området rundt Øren-banen.

Kan dra rett på trening

–I kveld skal jeg være assistenttrener for fotballaget til sønnen min. Da kan jeg dra så å si rett dit – etter å ha spist meg god og mett her på klubbhuset – i trivelig selskap med så mange mennesker fra nabolaget.

Mellom 80 og hundre mennesker kommer hver tirsdag til middagene. De holdes året rundt, bortsett fra i juli.

Tirsdag i påskeuken står laks på menyen.

120 middagsgjester er rekorden

Kokken som lager all den gode maten, heter Patience Berko. Hun er heltidsansatt i Drammens Ballklubb, og lager også mat til ungene i barnehagen og barna som deltar i Idrettens Fritidsordning (IFO).

–Rekorden i antall gjester er 120 stykker. Da serverte jeg hamburger og pommes frites, sier blide Patience.

43-åringen lager all maten fra bunnen av. Før hun ble ansatt for ett år siden, laget folk fra hovedstyret maten på dugnad. Det var i oppleggets spede begynnelse – før man fant den rette formen på det.

–Du kan si det sånn at de laget enkle retter. De var mer Toro-baserte enn maten min, smiler humørfylte Patience igjen.

Hun synes det er kjempegøy at så mange kommer for å spise maten hun lager.

–Det er fint at folk kan komme hit og hygge seg, så slipper de å lage mat hjemme på tirsdagene, sier Patience.

Stortrives i jobben

Hun stortrives i jobben, og trekker også fram fordelen hun har med å ha kort vei.

–Tidligere pendlet jeg til jobb i Oslo, men nå han jeg bare noen få minutter å gå fra der jeg bor, forteller den populære kokken.

Serveringen av maten tar ungdommer fra Ballklubben seg av. Dugnadsjobben går på rundgang.

–Det er koselig å servere her. Det kommer så mange hyggelige mennesker. Og så går pengene vi tjener på jobben inn i lagskassen vår, så hele laget har glede av dette, sier Ylva Børgesen (16).

PÅ DUGNAD: –Det er koselig å servere her. Det kommer så mange hyggelige mennesker, sier Ylva Børgesen (16). Her skjærer hun opp baguetter.

Hun spiller på jenter 17-laget i fotball.

Det er varierte menyer på «Restaurant Ballklubben». Alt fra Biff Lindstrøm med kokte poteter og sjysaus og dampede grønnsaker – til pasta med kjøttboller og salat og baguetter.

Fra menylisten kan vi også plusse på med tomatsuppe med makaroni og tilbehør og kjøttkaker med brun saus, kokte poteter og kokte gulrøtter.

Mindre skummelt

Styreleder Jorunn Tveten er opptatt av å styrke nærmiljøet på Øren.

–Gjennom middagstilbudet vi har hatt ett år nå, er vi at mennesker fra de forskjellige generasjonene blir kjent med hverandre – på kryss og tvers. Vi skaper samhold og trygghet. Tenk på når du er ute og går en mørk kveld – på høsten eller vinteren, og møter noen ungdommer. Ofte er dette ungdom vi har møtt på middag på Ballklubbhuset, og da er det ikke skummelt å passere en gruppe ungdommer ute i mørket, sier Jorunn Tveten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *